Liefdevol je kinderen leren slapen

‘Ik help oververmoeide ouders hun kinderen op een liefdevolle manier te leren om gezonde slaapgewoonten te ontwikkelen. Zodat alle gezinsleden hun nachtrust terugkrijgen. Het lange termijn resultaat is meer balans in het gezin, iets wat ik alle ouders met heel mijn hart gun.’

Hoi, mijn naam is Ewelina de Groot. Ik ben Gentle Sleep Coach® voor baby’s en jonge kinderen tot 6 jaar en heb achtergrond in maatschappelijk werk en sociologie. Als moeder van twee kinderen weet ik hoe zwaar de combinatie van ouderschap, verantwoordelijke baan en druk sociaal leven is. En als je kinderen niet goed slapen, geeft dat extra druk. Ook ik heb diverse methoden en goedbedoelde adviezen uitgeprobeerd om mijn kinderen goed te leren slapen. Maar het laten huilen voelde nooit goed.

Tijdens mijn tweede zwangerschap kwam ik erachter dat leren slapen ook op een liefdevolle manier kan, zonder dat je je kindje hoeft te laten huilen. Dat paste beter bij mijn manier van opvoeden waar liefdevolle aandacht en intuïtie centraal staan. En deze methode werkte ook nog. Ik was ontzettend enthousiast en wilde dat delen met alle andere ouders.

Dat was het moment waarop ik besloot mijn goede baan bij de overheid op te zeggen en een nieuw avontuur aan te gaan. Een avontuur waar mijn har van sneller ging kloppen. Ik werd door Kim West¹ geselecteerd en opgeleid tot Gentle Sleep Coach® en richtte Eindelijk Slapen op. Daarmee werd mijn altijd al diepe wens om mensen te helpen vervuld.

Taboe’s rondom slapen van jonge kinderen doorbreken

Als socioloog maak ik met Eindelijk Slapen het taboe rondom slaapproblemen bij kinderen bespreekbaar. Iedere ouder loopt tegen dezelfde onzekerheden aan. Ondanks dat een kwart van de ouders slaapproblemen ervaart bij hun kinderen, merk ik dat ouders die in mijn praktijk komen op veel onbegrip vanuit hun omgeving stuiten.

Niet elk kind wordt geboren met een slaaptalent. Daarom vind ik het belangrijk dat elke nieuwe ouder weet dat slapen een vaardigheid is, die elk kind kan leren. Het is normaal dat sommige kinderen hier meer ondersteuning bij nodig hebben. Door deze uitdagingen bespreekbaar te maken ontstaat ruimte voor extra liefde en mildheid, die juist deze kinderen en hun ouders zo goed kunnen gebruiken.

Neem contact met mij op, dan kan ik je vertellen wat ik voor je kan betekenen.

¹ Kim West, bekend als The Sleep Lady, is een Amerikaanse grootheid op het gebied van slaapproblemen bij kinderen. Haar Gentle Sleep Coach opleiding is het eerste en de meest uitgebreide professionele slaapcoaching- programma ter wereld. Haar methode is gebaseerd op responsief en sensitief ouderschap. Kim is selectief met wie ze werkt en blijft betrokken als supervisor bij haar coaches.

Gentle sleep coach Utrecht Nederland slaapcoach
Menu